Svečano otvorena 17. međunarodna konferencija "IS`17"


04.10.2017. - 11:08 

U sredu, 04. 10.2017. godine svečano je otvorena 17. međunarodna konferencija “Industrijski sistemi – IS `17” Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment koja na svake tri godine okuplja eminentne stručnjake u oblasti industrijskih sistema i inženjerskog menadžmenta.

Ovogodišnja konferencija “Industrijski sistemi – IS `17” (Industrial Systems) održava se od 04. do 06. oktobra 2017. godine na Fruškoj gori na Andrevlju u hotelu CePTOR i okuplja predstavnike 26 zemalja, pored Republike Srbije, kao što su Austrija, Belgija, Kina, Nemačka, SAD, Velika Britanija, Poljska, Švedska, Luksemburg, Kanada, Hrvatska i mnoge druge.

Na ovogodišnjoj konferenciji od ukupno 154 prijavljena rada prihvaćeno je 109 radova 271 autora.

Konferenciju je svečano otvorio prodekan za nauku i međunarodnu saradnju Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Dragan Šešlija i poželeo dobrodošlicu gostima u ime Fakulteta tehničkih nauka. Prof. emeritus Ilija Ćosić predstavio je istorijat skupa Industrijski sistemi i istakao da ovi naučno stručni skupovi imaju dogogodišnju tradiciju koja je rezultat intenzivnog naučno istraživačkog rada. Prof. dr Bojan Lalić direktor Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment predstavio je katedre, centre, laboratorije, projekte i studije koje se organizuju u okviru Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment kao organizatora konferencije  IS `17 i istakao značaj konferencije. Predsednik organizacionog odbora Andraš Anderla u ime organizacionog odbora predstavio je program koji očekuje učesnike u naredna tri dana i poželeo uspešan rad.

Nakon toga, prof. dr Bojan Lalić i prof. emeritus Ilija Ćosić dodelili su povelje Departmana profesorima Nikoli Radakoviću, Batu Kamberoviću i Radu Maksimoviću.

Prvi skup je održan 1975. godine i realizovao se svako druge godine, a od 1981. organizuje se svake treće godine sa ciljem da okupi istaknute istraživače i praktičare sa različitih fakulteta, naučnih instituta, kompanija i drugih organizacija. Naučna konferencija “Industrijski sistemi – IS `17”  omogućava predstavljanje novih znanja i razmenu iskustava u oblasti inženjerstva industrijskih sistema i inženjerskog menadžmenta i pruža teorijski razvoja i praktična testiranja rešenja za proizvodnju i poslovna poboljšanja postignuta u periodu između dve konferencije.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.